Ethel Rudkin

Sọn Wikipedia

Ethel Rudkin yin jiji to azán 21tọ Zósun 1893 tọn bo kú to azán 21tọ Zósun 1985) yin glẹnsi gbe kantọ, whenuho dọtọ, otan aṣa tọn dọtọ podọ mẹhe nọ plọnnu gando nuhe yin hinhọn sọn doglọ lẹ. Lincolnshire wẹ e yin jiji te. Rudkin tin to mẹ tintan he jẹ nuyizan aṣa tọn lẹ yi ji to Lincolnshire podọ delẹ to nuhe e yi lẹ mẹ to nọtẹn gbangba tọn susu lẹ mẹ podọ e sọ to North Lincolnshire museum mẹ.

Bẹjẹeji gbẹzan etọn tọn[jlado | jla asisado]

1893 wẹ Ethel yin jiji te to Hutchinson to Willoughton, Lincolnshire. Otọ etọn po onọ etọn po wẹ Richard po Ethel Hutchinson po. Hẹnumẹ onọ Rudkin tọn lẹ wa sọn Suffolk. To whenue Rudkin gbẹpo to pẹvi, e nọ plọnnu bosọ nọ penukun do ovi he tindo whẹdo dopo lẹ go. To 1917, Rudkin wlealọ hẹ George Rudkin he wa sọn Folkingham. Sọgbe hẹ nuhe yin kinkan do yẹdide oṣiọ tọn etọn ji alọwle lọ vivi taun ṣigba e ma dẹn to aimẹ na asu etọn ku to whe dopo poun to alọwle lọ godo to 1918. George he yin asu etọn wẹ ponọ he nọ penukun do oso he nọ yin yiylọ dọ Machine Gun Corps to wẹkẹ whan tintan whenu bọ ku to whenue e bẹ azọn he gbaipe to whelọnu bo nọ wle gbẹtọ lẹ sọn awọntin po vẹgomẹ po. Ye na asu etọn ajọ Military cross tọn. To whenuena George ku godo, Rudkin lẹkọ yi Willoughton nado nọ pọ hẹ mẹjitọ etọn lẹ bo penukun do ye go. To nukọn mẹ to gbẹzan Rudkin tọn mẹ, Lucy Arliss gọna ẹn e nọpọ po e po bo gọalọ naẹ nado họn azọnwanu lẹ na azọn etọn sọn doglọ. Lucy Arliss ma jo Rudkin do kaka jẹ ku whenu etọn. To 1972, Rudkin po Arliss po yi nọ họ pẹvi de mẹ to Toynton All Saints sẹpọ Spilsby. To owhe vude godo, Arliss wa ku. Dẹpẹ yinkọ he họntọn Rudkin tọn lẹ nọ ylọ ẹ dọ wẹ "Peter".

Bẹjẹeji gbẹzan etọn tọn[jlado | jla asisado]

Dile e tlẹ yin dọ mẹjitọ Rudkin tọn lẹ ma yinwanna ẹn dọ sọ, Rudkin yinwana nado nọ dotoai bosọ nọ bẹ nutindo he dọho gando otan aṣa tọn Lincolnshire tọn. Susu to nuhe e yi lẹ mẹ Bẹjẹeji to owhe 1920 po 1930 lẹ po mẹ. Rudkin wẹ gọalọ na C.W Phillip nado dindo na ohọ hoho he to war survey map mẹ. To 1931, e kọnawu dopọ hẹ ogbẹ aṣanuplọnmẹ tọn bọ Margaret Murray dotuhomẹ na ẹn gando azọn he e wa to Lincolnshire lẹ go. Rudkin de zinzijẹgbonu etọn Lincolnshire Folklore tọn bo do Murray hia to homẹ bibiọ etọn mẹ to 1936